Projektové dny v 1.B

První čtvrtletí je za námi. Nástup do školy je pro děti a jejich rodiče významným životním milníkem. Musí se vyrovnat s řadou nových povinností, děti se učí číst, psát i počítat a to není žádná maličkost. V naší škole se používá k výuce čtení a psaní zábavná metoda SFUMATO. Jejím cílem je, aby si děti písmenka zažily všemi smysly. Toto je ukázka dvou projektových dnů.


PÍSMENO O
Prvním písmenem, se kterým se děti seznamují je písmeno O. Proto jsme v pátek 3.9. společně navštívili OSTROV OBRA OLIVERA. Děti si musely vytvořit oválné oblázky, postavit z nich most a dostat se po nich na ostrov omývaný oceánem. Tam se dozvěděly, že obr Oliver odjel za krásnou Olivií na Olymp, aby ji požádal o ruku. Děti se zatím musely postarat o jeho zvířátka – ovečky, pejska Ocáska a opičku Olinku. Pejskovi tedy nachytaly okouny, ovečkám natrhaly trávu a opičce namalovaly ovoce.


PÍSMENO M
Před podzimními prázdninami 26.10. se konal v 1.B MAŠKARNÍ REJ. První dvě hodiny jsme ve třídě vybarvovali písmena, učili se počítat do 5, tancovali, zpívali a baštili dobroty. Třetí hodinu jsme se přesunuli do tělocvičny, kde proběhla přehlídka masek, diskotéka a závěrečné vyhodnocení. Poslední hodinu jsme ve třídě soutěžili, rozdělovali si ceny a radovali se z krásně prožitého dopoledne. Moje poděkování patří rodičům dětí, kteří pomohli zajistit občerstvení i lákavé ceny.
Už se všichni těšíme na další dobrodružství s probíranými písmeny.